İmplant Nedir? İmplant Yaptırırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Ankara İmplant, Ankara İmplant Fiyatları, Ankara İmplant Tavsiye, Ankara İmplant Merkezi, Ankara İmplant Yapan Hastaneler, Ankara İmplant Ücretleri, Ankarada İmplant Yapan Doktorlar, Ankara İmplant Yapan Yerler, Ankara İmplant Diş Fiyatları, Ankara Diş İmplant, Ankara İmplant Tedavisi, İmplant Fiyatları 2023 Ankara, İmplant Fiyatları 2023 Ankara

İmplant ne için yapılır?
Diş çekilen bölgeye en kısa sürede implant yapmak önemlidir.
+ Kimler İmplant Yaptırtabilir
+ Neden İmplant Yaptırmalıyım?
+ İmplant Fiyatları
+ İmplant Takılması Ne Kadar Sürer?
+ İmplanttan Sonra Ağrı Olur Mu?
+ İmplant Ne Kadar Sürede İyileşir?
+ İmplant Hangi Malzemeden Yapılır? Maddesi Nedir?
+ İmplantların Bölümleri
+ Diş İmplant Tedavisi Kimlere Uygulanır?
+ 4 Adımda implant kimlere yapılır?
+ Hangi Durumda İmplant Yaptırılmamalı?
+ İmplantın Uzun Ömürlü Olması ve İmplantın Temizliği

İmplant Yaptırırken Dikkat Etmeniz Gereken 6 Husus

İmplant, herhangi bir nedenden dolayı kaybedilen dişlerin, fonksiyon ve görünüşünü tekrar kazandırmak amacıyla, kişinin çene kemiğine yerleştirilen, kişinin vücuduna uygun olan malzemeler kullanılarak yapılan, yapay diş kökü olarak adlandırılmaktadır. implant nedir ve implant yöntemi tedavi nedeniyle yapılan kaplama, köprü veya damak protezler ile karşılaştırıldığında, implant tedavisi kullanım bakımından en iyi olanı olarak bilinmektedir.

İmplant ne için yapılır?

İmplant nedir sorusuna aslında verilecek en kısa cevap, eksik olan diş kökümüz yerine titanyum malzemesinden bir kök oluşturmaktır ve toplumda implant denince her zaman üstüne takılan zirkonyum veya porselen dişler de implanta dahil gibi durmakta, halbuki implant nedir? üst yapınız için sadece bir kök.

İmplant kelime anlamı itibariyle doku içerisine konan demektir, ayrıca genel olarak ana maddesi titanyumdur bazı durumlarda ana maddesi zirkonyum metalinden yapılabilir, nedeni Diş hekimlerinin kullanımını yapmaya başladıkları dönem ise 20.yüzyıl olarak bilinmektedir. Kişinin diş eksikliğini tamamlamayı ve ağız bölgesinde bazı nedenlerle kayba uğramış olan kısımları tamamlamak için çene kemiğinin iç kısmı ya da üzerine yerleştirilen, diğer dişlere ve çeneye tutuculuk sağlayan titanyum malzemesinden üretilen protez yapıya implant adı verilir.

İmplant, normalde yapay bir diş olmasına rağmen çene kemiğine yerleştirildikten sonra, doğal dişin görevini sağlamaktadır. İnsanlar, implant sayesinde kaybettikleri dişleri, aynı konforda yapay dişlerle sağlamakta ve yaşam kalitesini tekrar kazanabilmektedirler. Kaliteli bir yaşam sürebilmek için insan vücudunda önemli etkenlerden birisi olan dişiniz için herhangi bir nedenle oluşan kayıplarda tedavisi yapılması önemli olmaktadır. İmplant yöntemi sonrasında kişinin yüzünde doğal görünümde değişme olmamaktadır.

implant nedir

Diş çekilen bölgeye en kısa sürede implant yapmak önemlidir.
Şayet akut bir enfeksiyon varsa; böyle durumlarda da, kemik dokusunun iyileşmesini beklemek gerekir, sonra tedavi yapılmalıdır.

Diş implantı tedavisi kanıtlanmış bir tedavi yöntemidir.Genel sağlığımızın iyi olması durumunda, bütün herkese yapılabilir. Bu tedavilerinde başarı yüzdesi oldukça yüksektir, %97-98 gibi, neredeyse yüzde 100 gibi değerlendirilebilir.
Bununla beraber, bazı istisnai durumlarda, özellikle de kemik dokusunu, bağ dokusunu ilgilendiren, mesela Paget hastalığı olan hastalarda, mesela tedavi amaçlı yüksek dozda ışın almış kişilerde, diğer bir husus, şekeri çok yüksek seviyede seyreden hastalarda başarısız olma riski yüksektir. Hastalar buna rağmen isteyebilirler. Bu risk hususu kendilerine açık açık anlatılmalıdır.

Diş Hekiminin implant konusunda muhakkak bilgisi, tecrübesi olması şart.

Doktorumuza açık açık soracağız. Hani nasıl pratisyen hekime gidip kalp ameliyatı olmuyorsak, diş hekimine de soracağız, bundan önce tecrübesi var mı? Bu hususta çalışması, bilgisi var mı? Hafta sonunda aldığı 2 saatlik kursla, yapabileceğini söyleyecek doktorlarımız var. Aman dikkat bu husus çok önemli.

Kimler İmplant Yaptırtabilir

Diş tedavisinde en yüksek başarıya sahip olan implant uygulaması gerekli testler yapıldıktan sonra hastalara önerilmektedir. Kimler implant yaptırabilir sorularını yöneltenler için şeker hastalığı, kalp rahatsızlığı ve diyalize bağlı olan hastalar dışında risk taşımayan kişilere uygulaması yapılmaktadır. Testler sonrasında bu tür rahatsızlıkları olan hastalar da uygun görüldüğünde tedaviden yararlanabilirler. Tedavinin kolaylıkla uygulanabildiği kişiler ise diş iltihaplanması gibi rahatsızlıkları olmayanlardır.

Kimler implant yaptırabilir sorusunu merak edenler için implant diş yapısında ve insan vücudunda yan etkiye neden olmayan maddelerden yapılmıştır. Tedaviden yararlanmak isteyen hastanın diş ve çene yapısı kontrol edilir. Çene kemiğinin implant vidasının genişlik ve kalınlığını kabul edebilecek yapıya sahip olması gerekir. Sağlık durumu iyi olan tüm diş rahatsızlığı yaşayan hastalar implant tedavisinden yararlanabilir. Kemik erimesinin önüne geçen bir uygulama olması nedeniyle tüm dişlerini kaybetmiş kişiler için önerilen bir uygulamadır. Tek dişini kaybeden hastalar da implant tedavisine başvurabilir. Diş yapısına tam uyum sağlaması, protez taşıyan hastaların çiğneyememe gibi sorunlarının implant tedavisinde yaşanmaması sayesinde uygulamayı tercih edenlerin sayısı gün geçtikçe artmaktadır.

Ayrıca implant yapılacak hastaların çene gelişimini tamamlamış olması çok önemlidir.

Kadınlar için: en az 18 yaş

Erkekler için: en az 20 yaş

Olması başarılı bir operasyon için gereklidir.

Neden İmplant Yaptırmalıyım?

Diş tedavi yöntemleri arasında tercih edilme oranı artan implant, başarılı bir tedavidir. Pek çok hasta başarılı bir şekilde implant ile tedavi olmaktadırlar. Eksik olan dişlerin estetiğini yeniden kazanması için tercih edilen tedavi yöntemi, doğal dişlere de uygunluk göstermekte ve herhangi bir soruna neden olmamaktadır.

İmplant yaptırmak veya aklınızdaki tüm sorular için bize ulaşabilirsiniz ve fiyat alabilirsiniz.

İmplant Fiyatları

implant fiyatları öğrenmek için ayrıca implant fiyatları sayfamızı ziyaret ederekte bilgi sahibi olabilirsiniz. ayrıca aklınıza takılan soruları dilerseniz mail adresimizden, dilerseniz sayfamızdaki formlardan bize sorabilirsiniz.

Poliklinik olarak kullandığımız implant markaları Medentika İmplant

İmplant Takılması Ne Kadar Sürer?

İmplant operasyonu yaklaşık 45 dakikalık bir operasyondur. Ameliyathane operasyon için hazırlanırken hastaya anestezi uygulanarak implant yapılacak bölgenin uyuşması beklenir. Steril hazırlıkları tamamlanan hekim ve asistanı yaklaşık 30 dk lık bir operasyon ile panoramik röntgen ve bilgisayarlı tomografiden yardım alarak implantı yerine yerleştirip diş eti dikiş ile kapatılır. Ardından hasta ilk ağrı kesicisini alıp anestezisinin açılması beklenir implant için yapılan anestezi çoğu zaman 1 saat içinde açılacaktır. İmplant operasyon olarak örnek vermek gerekirse kanal tedavisinden daha ağrılı bir operasyon değildir.

İmplanttan Sonra Ağrı Olur Mu?

İmplant operasyonundan sonra o gün için biraz şişlik ve ağrı olabilmektedir. İmplant yapılan gün uygulanacak buz kompresi şişlik ve ağrının hafif geçmesi için çok önemlidir, genel olarak ertesi gün ve diğer günlerde eğer operasyon sonrası bir enfeksiyon oluşmamış ise ağrı beklenmez. Oluşacak aynı gün ağrısı ise basit ağrı kesiciler ile geçebilecek derecededir.

İmplant Ne Kadar Sürede İyileşir?

İmplant hastalarının en büyük sorularından biri, operasyon sonrası ne kadar sürede iyileşeceğidir. Bu aslında normal kemik kaynaması ile çok farklı değildir, implant maddesi titanyum olup kemik ile kaynaşmaktadır bu süreç genel olarak 2 ay olup üzerine diş yükleneceği yani belli basınçlara maruz kalacağından 3 ay kemiğe bağlanıp iyileşmesi beklenir en optimum süreç 3 ay olmaktadır.

İmplant Hangi Malzemeden Yapılır? Maddesi Nedir?

Genel olarak implant materyali 2 tanedir; Titanyum implantlar ve Zirkonyum implantlar. Titanyum implantlar oldukça bilinir olsada bazı markaların zirkonyum implantlarıda vardır ve başarılı sonuçlar vermektedir. Sonuç olarak çok fazla farklılık olmasa da çoğu hekim titanyum grade 4 implantları tercih etmektedir. titanyum implantların hem uzun süreli vakaları olması, daha bilinir olması tercih meselesi oluyor.

İmplantların Bölümleri

İmplant vidasının hangi bölümlerden oluştuğunu inceledeğimizde üst yapılar , ara yapılar ve implantın kendisi olmak üzere implantın bölümlerini inceleyebilirsiniz.

Diş İmplant Tedavisi Kimlere Uygulanır?

4 Adımda implant kimlere yapılır?

+ 20 yaşını geçmiş yetişkin bireyler.
+ Yeterli kemik yoğunluğu ve kalınlığı uygun olanlar.
+ Kontrol altında şeker, yüksek tansiyon ve kalp rahatsızlıkları kontrol alabilen hastalar.
+ Sabit olmayan protezleri kullanamayan hastalar implant yaptırabilir.

Hangi Durumda İmplant Yaptırılmamalı?

İmplant her ne kadar eksik diş tedavisinde en iyi yöntem olsa bile bazı durumlarda implant yapmak doğru olmaz peki hangi durumlarda implant yapılmaz?

+ İmplant ihtiyacı olan bölgedeki eksik kemik durumunda
+ Yüksek şeker
+ 22 yaşın altındaki gençler
+ Diş eti iltihabı tedavisi olmamış kişiler.
+ İmplantın Uzun Ömürlü Olması ve İmplantın Temizliği

İmplantın uzun ömürlü olması tamamen ağız içi hijyenden geçiyor, implant yaptırınca bazı hastalar bir daha hijyen kurallarına uymamak gerektiğini düşünüyor ama bu oldukça yanlış implantlar kemiğe kaynadıktan sonra aynı doğal dişlerimiz gibi ağız içi hijyene ihtiyaç duyarlar çünkü kemiğe kaynayan implant diş köklerimiz gibi davranır enfeksiyon gelişen bir kemikte tutuculuğunu bırakacaktır.

İmplant Yaptırırken Dikkat Etmeniz Gereken 6 Husus

Kemik Durumunun Uygunluğu : İmplant yapılacak bölgenin kemik durumu çok önemlidir yeterli kemik seviyesine sahip olmayan çenelerde gerekirse önce kemik tozu tedavisi ile yeterli kemik seviyesine ulaştığınıza emin olunmalı.
Yaş Haddini Dikkat Edilmeli: Erkekler ve kadınlar için 21 yaşından önce implant tedavisi yapılması önerilmez çünkü çene yapısı yeterince gelişmemiş olmaktadır, hastalar için bir üst sınır yoktur.

İyileşmeyi Engelleyen Kalıtsal Hastalıklar: Yüksek Şeker , kalp hastalıkları, kan sulandırıcı kullanılan durumlar gibi hastalıkları olan kişilerin implant olmadan önce doktoruna danışması mümkünse 3 gün önceden kan suladırıcılarını kesmiş olması hayati önem taşımaktadır.

İmplant Sonrası Bakım : İmplant operasyonu sonrası özellikle ilk gün buz uygulamaları, ilk ay sıgara tüketiminin azaltılması iyileşme sürecinde implantın darbe almaması gibi hususlara çok dikkatli olmakta yarar var.
Doğru Hekime İmplant Yaptırmak!: Son zamanlarda ne yazık ki yetkinliği olmadığı halde implant yapan hekimlerin varlığını duyuyoruz, tedavi öncesi hekiminizi iyi araştırmak doğru implant markalarını ve doğru ölçüleri kullandığından emin olup sterilizasyona son derece önem veren hekime implant yaptırmak çok önemlidir.

İmplantın Üstüne Yeterli İyileşme Sonrası Protez Takılması: Immediat loading ( implantları agresiftir) durumları saymaz isek bir implantın kaynaması ile kırılan bir kemiğin kaynaması arasında fark yoktur. O yüzden implant yaptırdıktan sonra yeterli süre kaynadığından emin olunmalıdır.

Ankara’da implant fiyatları ve tedavisi için bizi arayın!