Ankara’da implant, Ankara implant fiyatları konusunda Cevher Dent özel diş hizmet verilmektedir. Ankara İmplant Tedaviniz için randevu alabilirsiniz.
Ankara İmplant
Hızla gelişen teknoloji en çok modern tıbbın işine yarıyor. Diş hekimliği de son yıllarda bundan fazlasıyla nasibini almış durumda. Bu yazımızda modern diş hekimliğinde kullanılmakta olan tedavi yöntemlerine değinmek istedik.
Eksik dişler hem sağlık hemde kozmetik açıdan sorun oluşturuyor. gelişen teknoloji diş hekimliğinin de işine yaradı. Geleneksel olarak kullanılan köprü ve proteze alternatif olarak implant diş tedavisi geliştirildi.
İmplant tedavisi nasıl yapılır?
İşlemden önce detaylı muayene ve röntgen gereklidir. Çene kemiklerinin ve kalan dişlerin ölçüsü alınır. Dental implantların yerleştirilmesi için iki seçenek vardır. Tek aşamalı işlemde implant yerleştirildikten sonra geçici başlık takılır. İki aşamalı işlemde ise dental implant takıldıktan sonra üzeri diş eti ile kapatılır ve iyileşmeye bırakılır. Protez başlıklar daha sonra takılır. Her iki durumda da geçici bir köprü yerleştirilir ve alt çene için 3 ay, üst çene için altı ay iyileşme süreci beklenir. Bazen dental implantların üzerine yeni yapılan dişler hemen takılabilir. Dental implantla hasta güvenle gülebilir ve yemek yiyebilir.
Zirkonyum implantlar, titanyumdan yapılmış implantların direncini artırmak için yapılmış yeni kuşak implantlardır. Özellikle dar çene kemiğinde dayanıklılığı artırmak için kullanılır. Titanyumdan dayanıklılık haricinde farkı yoktur.
Zirkonyum aynı zamanda diş kaplamasında da kullanılmaktadır. Zirkonyum doğal dişe yakın beyazlıktadır ve ışığı yansıtır. Bu nedenle dayanıklılık yanında açıdan da kullanışlıdır. Aşınma yapmaz ve ağızda metal tadı bırakmaz. Zamanla renk değişikliğı oluşmaz. Vücuda zararı yoktur.
Cevher Dent Ankara İmplant Tedavisi
+ Açık cerrahiye alternatif olarak kapalı cerrahi (dikişsiz implant)
+ Panaromik röntgenin yanı sıra tomogrofik üç boyutlu görüntüleme
+ Özel bilgisayar programlarında 3d implant planlaması
+ Vidalı implant üstü protez alternatifi / simantasyona alternatif
+ Kişiye özel abutment tasarımı ve üretimi
+ İmplanttan hemen sonra sabit geçici dişler
+ Ağız içi ölçülerin üç boyutlu tarayıcılar ile alınması
+ Özel programlarda üç boyutlu diş tasarımı
+ Elektronik diş rengi ölçüm cihazı
+ CadCam cihazlarında diş altyapı üretimi
İlk muayene; teşhis, tedavi planlaması ve tedaviye hazırlık amacı ile yapılır.
+ Genel sağlık bilgileriniz ve anemneziniz alınır, tedaviyi ilgilendirecek bir husus olup olmadığı araştırılır.
+ Teşhis ve tedavi amaçlı gerekli röntgenler (panaromik röntgen, gerekirse dental tomgrafi) çekilir. Dental tomogrofi, çene ve diş yapınızı 3 boyutlu olarak çekebildiği için implant planlamasının daha sağlıklı yapılmasını sağlayabilir.
+ Sigara alışkanlığı, gece diş sıkma/gıcırdatma alışkanlığı (bruksizm), diş fırçalama alışkanlığı gibi tedavinizi ilgilendiren konularda bilgi alınır.
+ Tüm bu bilgilerin ve röntgenlerin yardımı ile diş hekimi tarafından detaylı ağız içi muayeneniz yapılır, diş eksikliği olan bölgenin kemik kalınlığı, uzunluğu ve kalitesi tespit edilir.
+ Yapay dişin yapılacağı bölgenin yumuşak doku ve diş eti durumuna bakılır.
+ Genel ağız muayeneniz ve ağız hijyeninizin durumuna bakılır, (ağız hijyeni kötü ise mutlaka implant tedavisinden önce gerekli diş eti tedavisi, tartar temizliği yapılmalı, ağız hijyeni uygun duruma getirilmelidir)
İmplant yapılacak bölgenin, her bakımdan incelenmesinden sonra diş hekimi implant tedavisi planlamasını yapar. Bu planlamada nerelere implant yerleştirileceği, markası, boyu, çapı, yerleştirme açısı belirlenir. Kemik güçlendirme (greft) ve sinüs lifting gibi ilave cerrahi işlemlere ihtiyaç olup olmadığına karar verilir. Ardından sizin beklentileriniz de göz önünde bulundurularak implant üstüne yapılacak olan diş protezinizin planlaması yapılır.
+ Diş hekimi, tedavinin aşamaları, süresi, riskleri, olası komplikasyonlar ve hastanın dikkat etmesi gerekenler konusunda bilgi verir.
+ Planlama ile birlikte, tedavi ücreti netleştirilir ve planlama hastaya verilir.
+ Planlama aşamasından sonra hekime tüm sorularınızı yöneltebilirsiniz. Muayene öncesinde sorularınızı bir yere not etmeniz hatırlamanız açısından faydalı olacaktır. Hiçbir çekinceniz olmadan aklınıza takılan tüm soruları sorun. Anlamadığınız noktaları sıkılmadan sorun. Planınızı anlamadan ve ikna olmadan tedavi kararı almayın.
İmplant Ne Kadar Sürede Yapılır?
Teknolojik olanaklarla tamamen dişsiz ağızlara dahi bir günde tüm implantları (12-14 vidalı diş) uygulayabilmekteyiz. Bazı durumlarda özellikle de hastaların konforu açısından cerrahi uygulama birkaç seansa bölünebilir. Vakaya göre değişmekle beraber 1 implantı cerrahi olarak uygulama süremiz genelde 15 dakikadır.
Standart implant uygulamasında implantların üzerine diş protezi yapmak için cerrahi aşamayı müteakip alt çenede 2-3 ay, üst çenede 3-5 ay beklenmesi gerekir. Bunun sebebi; implantla çene kemiği arasında sağlıklı bir kemik dokusu oluşumunun zorunlu olarak beklenmesidir. Yeterli süre geçtikten sonra protez aşamasında, implantların üzeri açılıp ölçüleri alınır. 2-3 seansta ve yaklaşık 1 haftada implant üstü protez yapılarak tedavi tamamlanır.
Ankara İmplant Fiyatları
Tedavide implant fiyatları kişiden kişiye değişmektedir. Bunun birincil nedeni implant yerleştirilmesi aşamasında ek tedavilere ihtiyaç olup olmadığıdır. Kemik güçlendirme (greft uygulamaları), sinüs lifting, kemik ekpansiyonu ve uygulanacak cerrahi alternatifler (kapalı cerrahi, açık cerrahi) tedavi planını ve dolayısıyla toplam implant tedavi ücretini değiştirebilmektedir.
İkincil temel unsur, implantın üzerine uygulanacak protezin tipi ve mekanizmasıdır. İmplant üzeri metal altyapılı porselen kaplama ile zirkonyum altyapılı porselen kaplamalar farklı ücretlendirilmektedir. Yine implant üzeri porselen dişin bağlantısının vidalı mı yoksa yapıştırma (simante) mi olacağı ücretlendirmeyi değiştirmektedir. İmplant sonrasında bekleme döneminde sabit geçici dişler mi yoksa geçici hareketli bir protezin olacağı da farklı bir belirleyendir.
Üçüncü temel unsur ise implant cerrahisini gerçekleştiren hekimin, protez aşamasını gerçekleştiren hekimin ve protezleri (dişleri) üreten ve bir hale getiren teknisyenlerin beceri ve deneyimidir.
Dördüncü temel unsur, implantın, implant sürecinde kullanılan diğer bağlantı parçalarının, implant üzeri yapılan diş altyapısında kullanılan metal ya da zirkonyumun, altyapı üzerine yapılan dişlerin porselenin kalitesidir.
İmplant fiyatlarını araştırırken bu 4 temel unsur hakkında yeterli bir birikime sahip olmanızı, Cevher Dent Ankara Özel Diş Poliliniğinde implant fiyatları hakkında bilgi alırken ya da muayene olurken bu 4 temel unsuru sorgulamanızı tavsiye ederiz.
Ankara İmplant, Ankara İmplant fiyatları ve Ankara İmplant Fiyatları 2023 fiyatları için bizi arayın.
Ankara İmplant Tedavisi
Dental (Diş) implant nedir?
Dental implant, diş eksikliği tedavisinde kullanılan yapay diş köküdür. Diş implantları, vücuda uyumlu olan titanyum materyalinden yapılır. Çene kemiğine yerleştirilen dental implantlar diş kökü gibi görev yapar. Çene kemiğiyle tam bağlantı süreci tamamlanan implant üzerine protez yapılır.
İmplant nasıl yapılır?
Lokal anestezi altında yapılır. Yalnızca dental implantın yapılacağı bölge uyuşturulur. İmplant uygulaması; ağrı, acı vermeyen bir işlemdir. Operasyon öncesinde reçete edilen ilaçların alınması, işlem sonrasında antiseptik gargaraların kullanılması ve iyi bir ağız bakımı; işlem sırasında ve sonrasında hasta konforunu artırır.
İmplantın avantajları nelerdir?
Dental implantlar; diş eksikliğini tedavi etmek için geleneksel köprü restorasyonların yerine kullanılabilir. Bu uygulamalarda komşu dişlerin kesilmesi önlenir. Dolayısıyla implant; komşu dişlerin mine tabakasının korunmasını sağlar, komşu dişlerin ömrü uzamış olur. Çoklu diş eksikliklerinde; hareketli, hastanın isteğiyle ağızdan çıkarabildiği protezler tedavi seçeneklerinden biridir. Fakat zamanla bu protezler çene kemiğine basınç uygulayarak, kemiğin erimesine sebep olur. Bu durumda protezlerin eski uyumu bozulur. Uyumu bozulan hareketli protezler; ağrılara, vuruklara sebep olabilir. Ağızda çok hareketli hale gelebilir. İmplantlar sayesinde ağızdan hiç çıkmayan protezler yapılabilir. Ya da implantlarla hareketli protezler desteklenerek ağızda daha sabit kalması sağlanabilir. Tam dişsizlik durumlarında özellikle alt çenede ağızdan sürekli çıkmaya eğilimli hareketli protezleri, implantlar sayesinde sabitlemek mümkündür.
İmplant tedavisinden çok korkuyorum, nasıl yaptırabilirim?
Çok korkan ve operasyondaki sesleri bile duymak istemeyen hastalarda sedasyonla ya da genel anestezi altında da implant uygulaması ağrısız, acısız bir şekilde yapılabilir. Hasta anestezi etkisinden kurtulduğunda herhangi bir işlem yapıldığının bile farkında değildir.
İmplant markaları arasındaki farklar nedir?
Dental implantlar, çene kemiği içerisine yerleştirilir. Titanyumdan yapılır. İmplantların dizaynı ve yüzey özellikleri; çene kemiğiyle yaptığı bağlantıyı etkiler. Farklı implant sistemlerinde, farklı tipte yüzey pürüzlendirme teknikleri ve farklı dizaynlarda implantlar geliştirilmiştir. Ayrıca implantın üzerine protez yapmak için kullanılan bağlantı sistemleri de firmalar arasında farklılık göstermektedir. Ayrıca implant ara parçalarını tedarik etmede firmanın ulaşılabilirliği de önemlidir.
İmplantın ömrü ne kadardır?
Çene kemiği ile bağlantısı başarılı bir şekilde gerçekleşmiş ve üzerine uygun bir protez yapılmış bir diş implantının ömrü, hastanın iyi ağız bakımıyla orantılı olarak hayat boyu sürebilir.
Hangi yaşlarda implant yapılabilir?
Alt sınırı çene büyüme gelişiminin tamamlandığı süreçtir. Üst sınırı yoktur. Tetkiklerden sonra çene kemiğinin elverişli olduğu belirlendiği takdirde her yaşta uygulanabilir.
Diş İmplantlarında Tedavi Süreci
Dental implantlar insan vücuduna son derece biyouyumlu olan titanyumdan üretilir. Titanyum herhangi bir alerji riski yaratmayan, toksik olmayan kıymetli bir metaldir. Sistemik olarak sağlıklı, kemik yapısı implant uygulamasına elverişli olan herkese implant yapılabilir. Çeşitli sistemik hastalığa sahip bireylerde hastalık kontrol altındaysa hekiminin tavsiyeleri göz önünde bulundurularak implant yapılabilir. Kontrol altında olmayan, önemli bir sistemik hastalığı olan, radyoterapi veya yakın dönemde kemoterapi alan bireylerde yapılması sakıncalıdır. Kemiğin implant için yetersiz olduğu tespit edilirse; çeşitli kemik artırma yöntemleriyle kemik implanta uygun hale getirilebilir.
Diş implantlarında tedavi süreci nasıldır?İmplant sonrası dişlerin yapılması ne kadar sürer?
İmplantın diş kökü vazifesini uzun süreli sürdürmesi için çene kemiği ile bağlantı oluşturması gerekir. Bu bağlanmanın gerçekleşme süresi 3-6 ay arasındadır. Çene kemiğinin implant uygulaması için yeterli olduğu durumlarda öncelikle implant alt yapısı yerleştirilir. İlk 3 gün hafif şişlikler olabilir. Birinci hafta sonunda dikişler alınır. Sonrasında hiçbir işlem yapılmadan 3 ay implant-kemik bağlantısının tamamlanması için beklenir. 3 ayın sonunda, eğer tek aşama implant sistemi kullanılmadıysa implantın üstüne dişeti şekillendirici vidası takılır. Daha sonra protez işlemine geçilir. Protezin sayısına bağlı olarak bu süre 1-2 hafta sürebilir. Çene kemiğinin yetersiz olup ilave kemik artırma işlemlerinin yapıldığı durumlarda süre farklılık gösterir.
Dental implant operasyonu sonrasında yüzüm çok şişer mi ? İmplant ağrılı bir işlem midir?
İşlem öncesinde ve sonrasında hekiminizin tavsiyelerine uyduğunuzda süreç kolay atlatılır. Yanakta hafif şişlik veya renk değişiklikleri olabilir. İlk gün fasılalı buz uygulaması şişliği azaltır. Şiddetli ağrılar görülmez, doktor tarafından önerilen ağrı kesici ilaçlar ilk gün oluşabilecek ağrıyı kolaylıkla kontrol altına almakta yeterlidir.
İmplant kanser yapar mı?
Titanyumdan üretilen implant 1960’tan bu yana diş tedavisinde uygulanmaktadır. Titanyum, vücut için yabancı bir madde değildir. Ortopedide de kemik kırıklarının fikse edilmesinde aynı madde kullanılmaktadır. Diş implantı kanser yapar mı sorusunun herhangi bir kaynağı yoktur. Biyolojik uyumlu ve güvenilir bir malzemedir. Günümüzde tüm dünyada diş eksikliğinde güvenle, ilk tercih edilen yöntemdir.
Diş çekimiyle aynı anda implant yapılır mı?
Çekilecek dişe göre değişen bir durumdur. Diş kökünde akut bir enfeksiyon yoksa ve çekim sonrası kalan kemik; implantın sabitlenmesine elverişliyse diş çekimiyle aynı anda implant yapılabilir.
İmplantın üzerine hemen diş yapılabilir mi?
İmplant uygulanan bölgede implantın iyileşme döneminde çiğneme kuvvetlerinden olumsuz etkilenmesi önlenebiliyorsa implant uygulamasıyla aynı anda üzerine protez yapılabilir. Yalnız her vaka kendine özgüdür. Her vaka ya da her kişi için geçerli olan standart uygulamalar yoktur.
Sigara içenler implant yaptırabilir mi?
Yapılan birçok çalışmada günde 10 taneden fazla sigara kullanımının implant ile kemik bütünleşmesini engellediğini bildirilmiştir. Sigara içen bireylerde implantın düşme ihtimali 2-3 kat fazladır.
İmplant yaptırdıktan sonra dişsiz mi kalacağım?
İmplant operasyonu sonrasında yapılan geçici dişlerle implantın kemik bağlantısı gerçekleşene kadarki süreçte yaşanan dişsizlik sorunu çözülebilir. Yalnız operasyonun hemen sonrasındaki günlerde ağızdaki yara mevcudiyeti nedeniyle geçici dişlerin takılmaması önerilir.
Ankara İmplant ve Ankara İmplant fiyatları için Cevher Dent Özel Diş arayabilirsiniz.